Hovory z Marsu, SMSky z Venuše

Zatímco muži jsou od přírody struční, logicky, tabulkově, přesně jednodušší jako matematika, ženy se zmítají na po.kraji emocionálního šílenství, posedlosti drby, klep.y, pomluvami a vyžívají se ve složitosti, mnoho(nožko)značnosti a překombinované předimensovanosti.

Tak!
A pak se není čemu divit, pokud muž zavolá a žena v tu chvíli zapomene, co chtěla, není schopna relevantně odpovídat na dotazy, nestihne si ani uvědomit, v jaké situaci se on nachází, a jak by tedy měla reagovat, nelze se spolehnout ani na čtení řeči těla (pokud ovšem nejde o video hovor) jak partnerova, tak svého, coby zapojení ženských podprahových triků,... nestačí vůbec nic. A ještě ji to zdržuje.

Ona píše SMS, která se okamžitě mění v LMS, zaplní několik (desítek?) řádků, uchyluje se k emotikonám, aby muži pomohla ve čtení, každý problém zvládne systematicky probrat ze všech úhlů pohledu (i z toho kamarádčina), pozdravuje přítelova p(r)sa, opět se vrátí ke včerejšímu krásnému večeru a na závěr se nezapomene zeptat, kdy, kde, jak, proč a v čem se mohou sejít. To vše si po sobě desetkrát pečlivě přečte, každé slovo třikrát vysloví nahlas a několikrát ho změní na jiné a znovu zpět. 
Odešle.

A muž odpoví maximálně jednoslo.v.ně ("OK", "dobrá", nebo "díky") , neboť není s to soustředit se na celé po.selství, nebo přinejmenším reagovat na všechny otázky, protože jich "bylo příliš mnoho".

A pak mi nezkoušejte radit, že ve vztahu je důležité odstranit problém v komunikaci. 
Pokud se zrovna nesejdou dva pisálci nebo dvě drby, nemá smysl dělat ani kompromisy. Jeden ať píše, druhý nechť volá. Ale musí se počítat s nekonečnou desinformovaností a zásadní problémy se hodí řešit jedině bezprostředněji než přes operátora.
U dobrého jídla, kvalitního vína, na čistě povlečené posteli...

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka